Епископ Фотије отворио 24. ''Вишњићеве дане''

Његово Преосвештенство г. Фотије присуствовао је вечерас свечаној академији поводом почетка 24. ''Вишњићевих дана'' у Бијељини који се сваке године одржавају у организацији Града Бијељине и реализацији СПКД ''Просвјета''.
Епископ Фотије је у својој бесједи, у Центру за културу, благословио почетак ове духовно-културне манифестације, која ће ове године, с обзиром на то да се 2017. навршава 250 година од рођења великог српског пјесника Филипа Вишњића, трајати два дана дуже а програм ће бити богатији и садржајнији.
Епископ је нагласио да је битно да покажемо да су ''Вишњићеви дани'' заиста духовно-културни дани, и да никаква култура није могућа без Цркве и без јединства црквених, државних и просвјетних институција. Филип Вишњић који је рођен у нашој Епархији у близини манастира Тавна, био је слијеп али се сав у ухо претворио да би чуо вапај свога народа, као и лепоту његову-истакао је Епископ Фотије.

offline